Διάβασε για να μάθεις

 • Βρίσκεστε εδώ:  
 • Τρίχες και Ξανθιά Αποτρίχωση

  apotrixosiΤο δέρμα αποτελεί μια πολύπλοκη ενότητα, η οποία με τα εξαρτήματα της, τα οποία είναι:

  • οι αδένες (σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί),
  • οι τρίχες και
  • τα νύχια,

  αποτελεί το 16% του συνολικού βάρους του σώματος.

  Οι τρίχες αποτελούν κεράτινους σχηματισμούς της επιδερμίδας, κυλινδρικού και νηματοειδούς σχήματος, που εμφυτεύονται λοξά στον τριχοσμηγματογόνο θύλακα.

  Οι τρίχες παράγονται από το έξω βλαστικό δέρμα και γι' αυτό είναι αναπτύξεις καθαρά επιδερμικές αλλά παρόλα αυτά εισχωρούν στην εν τω βάθη στιβάδα του χορίου. Αποτελούνται από σκληρή κερατίνη και χρησιμεύουν στην διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε ολόκληρο το σώμα.

  Η τριχοσμηματογόνος μονάδα, υπάρχει παντού στο σώμα μας, εκτός από τις παλάμες, τα πέλματα, και τα χείλη και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του τριχώματος και την παραγωγή σμήγματος. Η ανάπτυξη της τρίχας ρυθμίζεται από το βολβό της και δεν είναι συνεχής αλλά κυκλική, με εναλλασσόμενες φάσεις ανάπτυξης και ηρεμίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου.

  Ο κύκλος της τρίχας περιλαμβάνει 3 ξεχωριστά στάδια εξέλιξης:

  • Το αναγενές στάδιο, κατά το οποίο η τρίχα αναπτύσσεται μέχρι το τελικό της μήκος (από 0,5 mm έως 1,5m).
  • Το καταγενές, το οποίο ακολουθεί το αναγενές και στη διάρκεια του οποίου (2-3 εβδομάδες) συρρικνώνεται ο βολβός.
  • Το τελογενές στάδιο, κατά το οποίο διαμορφώνεται ο νέος βολβός από τον οποίο θα σχηματισθεί η καινούργια τρίχα (1-4 μήνες).

  Η τριχοσμηγματογόνος μονάδα και η ανάπτυξή της επηρεάζονται γενικά από παράγοντες γενετικούς, φυλετικούς και ορμονικούς, ενώ πολιτισμικοί παράγοντες καθορίζουν το τί είναι κοινωνικώς αποδεκτό σε ότι αφορά την ποσότητα, ποιότητα και κατανομή του τριχώματος.

  Η αιτιολογία αποτελεί σημαντικό προγνωστικό παράγοντα της αντιμετώπισης του δασυτριχισμού, αφού όταν είναι δυνατή η απομάκρυνση του προκαλούντος αιτίου, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

  Ηλεκτρική αποτρίχωση με βελόνα

  Η μόνιμη αποτρίχωση αφορά την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας. Η τρίχα για να καταστραφεί πρέπει να βρίσκεται στο αναγενές στάδιο. Η διάρκεια της αναγενούς φάσης ποικίλλει και εξαρτάται από την ηλικία, την εποχή, το φύλο, την περιοχή του σώματος, την ορμονική συμπεριφορά και την κληρονομική προδιάθεση.

  Μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, η ηλεκτρική αποτρίχωση με βελόνα, εφαρμόζεται κυρίως σε μικρές περιοχές του προσώπου για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Ιδανική μέθοδος για λευκές και ξανθες τρίχες. Συνδιάζεται άριστα με τη Laser αποτρίχωση.

  Η αποτελεσματικότητά της, στηρίζεται στη μεταφορά συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος στο θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τη θερμική και χημική καταστροφή του.

  Ηλεκτρόλυση

  thermolisiΗ χρήση του συνεχούς ρεύματος στην ηλεκτρική αποτρίχωση γίνεται με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης. Το ηλεκτρικό ρεύμα διοχετεύεται με την είσοδο της βελόνας στο θύλακα της τρίχας και επιδρά στο υγρό των ιστών δημιουργώντας διάλυμα ΝαΟΗ (καυστικού νατρίου), το οποίο και καταστρέφει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας.

   

   

   

  Θερμόλυση

  Το υψίσυχνο ρεύμα διοχετεύεται στο θύλακα της τρίχας με την άκρη της βελόνας με αποτέλεσμα να θερμαίνεται το υγρό των ιστών που περιβάλλει τη βελόνα και καταστρέφονται τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας. Με την αύξηση της θερμοκρασίας των υγρών του θύλακα της τρίχας επέρχεται πρωτεόλυση των πρωτεϊνών που συγκρατούν τα κύτταρα μεταξύ τους και επέρχεται μετουσίωση πρωτεϊνών. Η μετουσίωση είναι μία μη αντιστρεπτή κατάσταση, γιατί έχουν επέλθει πλέον ριζικές μεταβολές στο μόριο της πρωτεΐνης.

  Κόλντηρη Ελπίδα,
  Αισθητικός-Κοσμετολόγος
  Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθήνας

  bionike new

  miriam quevedo

  Για άμεση επικοινωνία:

  • Τηλ./Φαξ: 215.50.03.990
  • e-mail: info@megapharma.gr